Rusia Ukraina Konflik Aggravates inflasi Komplek kahanan pasar kapas watch cautionsly

Minggu iki, risiko geopolitik jaban rangkah mundhak, lan swasana ati-ati dadi kuwat.Antusiasme kanggo replenishment hilir kurang, lan dodolan lint tetep alon.Rega katun domestik mudhun kanthi cepet sawise mundhak cilik ing pasar periferal.Ing tanggal 21-25 Februari 2022, rega rata-rata indeks rega kapas nasional B sing makili rega pasar serat standar ing daratan yaiku 22233 yuan/ton, munggah 14 yuan/ton utawa 0,1% saka minggu sadurunge;Rega penyelesaian rata-rata kontrak utama kapas berjangka ing Bursa Komoditi Zhengzhou yaiku 21288 yuan / ton, mudhun 117 yuan / ton utawa 0,5% saka minggu sadurunge.

2. Rega katun internasional mudhun sawise konsolidasi

Minggu iki, konflik antarane Rusia lan Ukraina mundhak, pasar finansial global kerusuhan, rega energi, gandum lan logam fluktuasi sacara signifikan, penghindaran risiko nyurung indeks dolar AS nganti dhuwur meh rong taun, lan rega katun internasional. ambruk sawise konsolidasi.Ing 21-25 Februari 2022, rega penyelesaian rata-rata kontrak utama ICE ing US Intercontinental Exchange yaiku 120,48 sen / pound, munggah 0,17 sen / pound utawa 0,1% saka minggu sadurunge;Indeks kapas internasional (M), sing nuduhake rega rata-rata kapas sing diimpor ing pelabuhan utama China, rata-rata 136,59 sen / pound, mudhun 0,14 sen / pound, utawa 0,1%, dibandhingake karo minggu sadurunge, lan diowahi dadi RMB 21091 yuan. / ton (diwilang ing 1% tarif, ora kalebu biaya port lan barang), mudhun 23 yuan / ton, utawa 0,1%, dibandhingake karo minggu sadurunge.Rega katun internasional 1142 yuan/ton luwih murah tinimbang rega katun domestik, lan bedane rega 37 yuan/ton luwih gedhe tinimbang minggu sadurunge.

3, Weakening rega benang katun ing ngarep lan luar negeri

Minggu iki, pasar tekstil domestik ora kuwat lan stabil kanthi sakabehe, pengadaan bahan mentah saya mudhun, pesenan durung dirilis, lan persediaan benang tambah akeh.Sawetara perusahaan nyuda rega benang kanggo nyuda tekanan persediaan, lan penurunan benang katun domestik luwih jelas.Kanthi nyuda permintaan ing pasar tekstil internasional, omzet ekspor benang njaba lemah, lan benang India ndadékaké rega benang njaba terus mudhun.Rega rata-rata benang njaba konvensional yaiku 1407 yuan / ton luwih dhuwur tinimbang benang domestik.Pesenan sawetara perusahaan tenun domestik durung saya apik, lan umume kurang percaya diri ing pasar mbesuk.Rega kain katun wis mudhun saka kahanan ajeg.Rega serat stapel poliester mudhun karo rega bahan baku PTA.

4. Pandangan masa depan

Kahanan ing Rusia lan Ukraina luwih nyurung tekanan inflasi lan nambah risiko ing pasar katun internasional.Rusia lan Ukraina tegang.Rega minyak mentah sing mundhak wis nyebabake tekanan inflasi, lan kenaikan suku bunga Federal Reserve AS "sasar".Ing babagan katun internasional, Forum Outlook USDA ngeculake data ramalan pasokan lan panjaluk katun ing 2022/23.Total produksi kapas global ana 27 yuta ton, mundhak 3,2% saben taun;Panjaluk kasebut 27,56 yuta ton, kanthi kenaikan taun-taun 1,7%.Kanthi nyedhaki panyebaran musim semi kapas ing belahan bumi Lor, Texas, Amerika Serikat, nganakake rapat kanggo ngrembug rencana tanduran kapas ing taun anyar.Transaksi pasar tekstil Asia Tenggara nuduhake tren sing luwih lemah.Ekspor benang katun Pakistan mudhun 32% saben wulan ing wulan Januari, lan ekspor tekstil lan sandhangan mudhun 4,4% saben wulan.Panjaluk domestik India kanggo sandhangan musim panas ditundha amarga hawa adhem, lan daya beli pasar konsumen terminal sandhangan ora cukup.Indeks kapercayan konsumen ing Amerika Serikat ambruk menyang titik kurang ing limang sasi ing Februari.Ing wektu sing cendhak, ketegangan antarane Rusia lan Ukraina nambah risiko lingkungan periferal, lan swasana ati ngenteni lan ndeleng saya tambah akeh.Pasar katun internasional bisa fluktuasi kanthi cara sing ringkih.

Kawicaksanan kanggo njamin pasokan lan rega stabil terus maju, lan pasar kapas domestik ngati-ati.Rapat eksekutif Dewan Negara nandheske yen kita kudu terus nindakake tugas sing apik kanggo njamin pasokan lan stabilisasi rega komoditas akeh, nyuda tekanan mundhake biaya perusahaan hilir, lan njaga stabilitas rega dhasar.NDRC luwih ningkatake mekanisme pambentukan rega pasar batubara lan ningkatake rega batubara bali menyang kisaran sing cukup.Ing pasar kapas domestik, transaksi spot serat isih alon.Data pemantauan kapas nasional nuduhake yen ing 24 Februari 2022, kemajuan penjualan serat nasional yaiku 37,1%, penurunan saben taun 33,7 poin persentase.Minangka suhu mboko sithik warms munggah, karya irigasi spring nyepakaké kanggo budidoyo wis digawa metu ing sawetara wilayah Xinjiang, lan petani katun duwe kapercayan kuwat ing tanduran katun ing taun anyar.Ing pasar tekstil, perusahaan arang ngisi stok, lan isih nggunakake stok bahan mentah sadurunge festival.Miturut survey China Cotton Network, jumlah pesenan anyar ing hilir relatif cilik, mudhun 30% dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur.Penyebaran COVID-19 anyar ing Suzhou, Provinsi Jiangsu, nyebabake penundaan sementara sawetara perusahaan tekstil.Replenishment terminal kain lan sandhangan abu-abu hilir ora cukup, lan sawetara perusahaan tenun ing Guangdong, Jiangsu lan Zhejiang ngandhani pemasok yen bakal tundha tuku.Ing wektu sing cendhak, volatilitas pasar finansial jaban rangkah saya tambah akeh, game hulu lan hilir rantai industri isih terus, lan rega katun domestik utamane ati-ati.


Wektu kirim: Sep-21-2022