Kaos kaki: rong langkah upgrade konsumsi

China minangka eksportir kaos kaki paling gedhe

Datang Town, sing wis dikembangake kurang saka 30 taun, ngasilake luwih saka 70% kaos kaki ing China lan 1 / 3 saka kaos kaki ing donya saben taun.Mulane, ngandika yen "kaos kaki Datang rings mesin, lan donya wis pasangan kaos kaki".Pabrik OEM China uga nyedhiyakake layanan OEM kanggo Adidas, puma, Okamoto, Decathlon, UNIQLO, Muji lan merek internasional liyane.

Adhedhasar kluster industri sing sampurna, kaos kaki wis dadi pasar sing kompetitif ing China.Saka saben band rega kanggo bagean saka bahan, pola, pangertèn desain, fungsi lan kelompok tartamtu, isine karakteristik konsumsi lan kabutuhan meh kabeh kelompok.

Kaos kaki ing kios: 5 ~ 8 wol / pasangan, 10 yuan / dasi, 10 yuan / 8 pasang, 2 yuan / pasangan, 10 yuan / 3 pasang;

Toko sandhangan tradisional lan toko jeroan: 5 yuan / pasangan, 6-8 yuan / pasangan, 10 yuan / pasangan;

Pusat urip omah kayata minisor lan Muji: 10 yuan / pasangan, 20 yuan / pasangan;

Merek olahraga lan UNIQLO: 27 yuan / pasangan, 39 yuan / pasangan;20 ~ 30 yuan / pasangan, 60 yuan / pasangan;

Merek kluwarga sing berkembang (kayata sakiya, body.ing, tutuanna): 99 yuan / 4 pasang, 99 yuan / 3 pasang, 20-30 yuan / pasangan;

Toko khusus kaos kaki (kayata kaos kaki seneng lan sikap): dhuwur mburi 100 ~ 300 yuan / pasangan, rega murah 160 yuan / 3 pasang, 80 yuan / pasangan, 120 yuan / 3 pasang

Saluran konsumsi sing beda cocog karo panjaluk lan klompok konsumsi sing beda.

01. Kaos kaki, rong langkah upgrade konsumsi

Lan upgrade konsumsi lan segmentasi populasi kaos kaki luwih awal tinimbang barang konsumen liyane sing akeh prihatin saiki.

Wiwit taun 2015, konsumsi kaos kaki per kapita China bisa dibandhingake karo Eropa lan Amerika Serikat.

Ing 2015, konsumsi kaos kaki per kapita Jepang tekan 37,3 dolar AS saben wong, konsumsi per kapita Eropa lan Amerika Serikat yaiku 20 dolar AS saben wong, lan China yaiku 15,1 dolar AS saben wong.Yen sepasang kaos kaki diitung ing 5 yuan, wong Tionghoa mung ngganti 6 pasang kaos kaki sing kurang saka wong Eropa lan Amerika saben taun.

(Ngelingi iku arang banget isin kanggo mbukak kaos kaki sing rusak nalika sampeyan mlebu lan metu saka sawetara panggonan ing Jepang, kualitas lan syarat panggantos saka kaos kaki ing Jepang luwih dhuwur tinimbang ing China lan Eropah lan Amerika Serikat. Iku luwih cocok kanggo mbandhingaké. konsumsi per kapita kaos kaki ing Eropa lan Amerika Serikat.)

Arah upgrade konsumsi ora luwih saka frekuensi panggantos luwih cepet utawa prices siji lan pindho luwih, kang faktor sing ningkataké wutah saka skala industri (kaos kaki dikarepake = jumlah * rega).Nalika konsumen nyandhang kaos kaki sing wis rusak, banjur dibuwang, nganti saiki, owah-owahan kasebut wis nglairake merek murah kayata Antartika lan Longsha.Nganti saiki, atusan ewu kaos kaki didol saben wulan ing Taobao lan pinduoduo, lan regane kabeh dikonsentrasi ing 1-2 yuan / pasangan.Iki minangka gelombang pertama upgrade konsumsi kaos kaki - frekuensi panggantos wis tambah.

Minangka pasar konsumsi kaos kaki paling gedhe ing donya, papan pasar China temtu ageng lan macem-macem.Panjaluk lan konsumsi per kapita kaos kaki ing China saka 2009 nganti 2016

5dcdf3fdf3991.jpg

Panjaluk lan konsumsi per kapita kaos kaki ing China saka 2009 nganti 2016

Nanging, nalika kita nggoleki merek kaos kaki sing bisa dijenengi ing pasar gedhe, kita krungu paling akeh babagan tutuanan, kayu kandel, omah ing ngisor sepatu bot, kaos kaki lan sikap seneng, kabeh saka Jepang, Eropa lan Amerika Serikat.

Tutuanna Jepang mbukak toko pisanan ing Shanghai Jiuguang Department Store ing 2009, lan jumlah toko ing China mundhak dadi 73 ing 2013;Ing 2014, tambah 160 toko kanthi dodolan 369 yuta yuan;Nganti saiki, ana luwih saka 400 ing China.

Kajaba iku, kaos kaki seneng mbukak toko pisanan ing Shanghai ing November 2016 lan ditambahi menyang toko 42 ing telung taun;Stance uga resmi mlebu tmall ing 2016, lan wis sukses mbukak toko ing Shanghai, Qingdao, Changchun, Changsha, Hangzhou, Chongqing, Jinan, Nanning, Nanjing, Shenzhen, Taiyuan lan panggonan liyane.Nganti saiki, wis mbukak 17 toko.Padha reaped gelombang kapindho deviden saka upgrade saka konsumsi kaos kaki - rega saka siji pasangan tambah.

Gelombang kaping pindho dividen diwakili dening toko khusus kaos kaki sing luwih dhuwur lan pusat blanja lan toko sandhangan omah

02. Model kaos kaki anyar ①: Inspirasi saka warung pinggir dalan → toko kaos kaki

Saka kios sadurunge menyang supermarket, lan banjur menyang pasar murah online saiki, ing lapangan perang saka kaos kaki, bisnis Sejatine mung perang sethitik: prices murah.

Ing kuartal pisanan 19 taun, industri kaos kaki Datang duweni nilai output 4,1 milyar yuan lan bathi total 100 yuta yuan, kanthi bathi bathi mung 2,44%.Iki kasus karo bathi cilik.

Perusahaan kaos kaki online kanthi biaya 1 yuan / pasangan biasane fokus ing 80 sen / pasangan.Perusahaan sing diwatesi kanthi rega murah bakal diilangi sajrone rong utawa telung taun, lan fluktuasi perusahaan utawa owah-owahan arah angin ora bisa ditindakake.

Pandhuan kanggo akeh perusahaan kaos kaki kanggo ngilangi kompetisi rega murah ing dasare dipérang dadi telung kategori: ① nambah diferensiasi produk lan nambah nilai tambah produk;② Diturunake saka sandhangan pribadi lan kategori liyane;③ Narik klompok tartamtu, nemtokake personel khusus kanggo panggunaan khusus, lan ngolah pasar sumber kanthi jero.

Umume inovasi sing dibedakake ing kaos kaki adhedhasar kaos kaki sing seneng.

Kaos kaki seneng, didegaké ing 2008, minangka perusahaan bintang ing industri inovasi kaos kaki, fokus ing kreativitas, warna, seni lan rasa desain.Kaos kaki bisa didol puluhan nganti atusan dolar saben pasangan.Nanging, imitasi murni ora bisa nggawe kaos kaki seneng versi Cina.

Umume perusahaan kaos kaki inovatif sing fokus ing Desain ing China ora bisa ngunggahake regane munggah;Iki uga kepepet ing atusan SKU anyar saben taun supaya bisa narik akeh konsumen.Nanging ora nglirwakake rong poin:

① Owah-owahan ing pola kompetisi: Kaos kaki seneng, minangka pionir kaos kaki kembang, wis dadi merek fashion.Bisa nggunakake merek minangka penghalang kanggo saingan karo akeh peniru, lan klompok konsumen target bisa ngenali "kaos kaki sing seneng" lan "kaos kaki sing ora seneng".Perusahaan kaos kaki domestik sing berkembang, ngadhepi industri kaos kaki kanthi imitasi sing kuat lan siklus sampling sing cendhak, mung bisa ngatasi pirang-pirang produk anyar lan manajemen persediaan intensitas dhuwur saben taun, lan diwenehi label minangka versi sing cocog.

 

② Model saluran: rega unit pelanggan sing dhuwur saka kaos kaki seneng cukup kanggo ndhukung model toko eksklusif offline, lan puluhan ewu toko penjualan offline lan pemasaran saluran online uga angel ditiru perusahaan kaus kaki ing tahap wiwitan.

 

Iku angel kanggo nambah rega.Sepasang kaos kaki modis kanthi rega 10-20 yuan bakal nggawe toko kaos kaki khusus.Miturut praktik industri, angel entuk keseimbangan bathi lan rugi nalika bathi reged 50% - 60%.

03. Model kaos kaki anyar ②: ndhuwur telung tutuanna, sakiya, body.ing

Kanggo umume wong, mbuwang puluhan utawa malah atusan yuan kanggo tuku sepasang kaos kaki bisa uga ragu-ragu, lan kaos kaki kanthi rega sing rada murah ora bisa ndhukung keuntungan toko siji.

Mangkono, sawise tutuanna manggon ing China ing 2009, model "piyama, jeroan, sandhangan omah lan kaos kaki" diturunake.Toko kasebut bisa dianggep minangka versi "kaendahan kutha" sing ditingkatake utawa versi "toko khusus kaos kaki" sing ditambahi.Kaos kaki ora mung siji-sijine toko utama.

Mode iki wis nggawe dikarepake kaos kaki bali saka desain kanggo comfort, lan rega uga wis suda saka atusan kanggo puluhan yuan.

Tutuanna, sakiyoya lan awak, telung perusahaan paling dhuwur sing wis mbukak lan nggedhekake wilayahe kanthi model bisnis iki Senajan ing berkembang kanthi cepet, iku uga mesthi nemoni bottlenecks.Iku angel kanggo ngindhari sawetara pelanggan dhuwur-dhuwur, nanging bisa dituku ing endi wae kanthi rega murah.

5dcdf44aceb6e.jpg

Telung merek kasebut cenderung konsisten ing posisi lan malah rega.Kaos kaki umume luwih saka 20, lan piyama umume luwih saka 150. Ing babagan karakteristik produk, uga fokus ing kulit lan omah;Ana prabédan tipis ing struktur produk.60% saka revenue tutuanan asalé saka kaos kaki;Penjualan kaos kaki Sakiya luwih saka 50%, lan sandhangan omah body.ing luwih dhuwur.

Nanging, telu iki katon ing kahanan sing dhuwur ora bisa digayuh lan andhap ora bisa digayuh.Ana merek luwih profesional utawa luwih murah kanggo tuku kaos kaki, piyama lan jeroan;Posisi "loropaken kulit" ora bisa narik luwih akeh penumpang;Lan aliran penumpang sing sithik banget nyebabake mung bathi kotor sing dhuwur sing bisa ngilangi biaya tetep.spiral ganas

Asil pungkasan yaiku sanajan ing kutha tingkat pertama lan kaloro ing ngendi klompok konsumsi dhuwur ngumpulake, rata-rata penghasilan toko kasebut yaiku 1.3-1.5 yuta yuan / taun.

Kanggo cara katelu - fokus ing pasar sing luwih akeh.

Kayata kaos kaki olahraga, kaos kaki deodorizing, kaos kaki antibakteri, kaos kaki bayi, kaos kaki diabetes, lan liya-liyane. Panjaluk kasebut ora kaku utawa gampang diganti, lan ora gampang tuwuh.Konsumsi kaos kaki per kapita China kurang saka 100 yuan / wong / taun, lan mung sawetara wong sing perlu kanggo deodorize lan kaos kaki antibakteri.Iki bagean saka dikarepake bisa rampung wareg dening sawetara lengkap merek kaos kaki.

04. Perusahaan kaos kaki apa sing kita goleki?

Ing babagan mode anyar dodolan kaos kaki, eksplorasi toko khusus kaos kaki lan toko sandhangan kluwarga katon ora cocok kanggo kahanan nasional China.Tiruan kaos kaki tutuanan lan seneng wis nggawe buta akeh perusahaan kaos kaki

Ing 2018, 28,9 milyar pasang kaos kaki didol saka Datang, kanthi 1 yuta adol saben dina.Miturut kasunyatan produksi kaos kaki Datang lan dodolan 60% saka pasar domestik China lan 50% ekspor, skala kaos kaki China wis tekan 60 milyar.Ing pasar kasebut, perusahaan sing sukses mbutuhake unsur ing ngisor iki:

1) Ambane: fokus ing kaos kaki, kanthi sistem produk lan rantai pasokan sing unik.

Kaos kaki dhewe minangka kategori sing gampang ditutupi lan duwe acak ing konsumsi.Toko omah, toko sandhangan, toko sepatu, toko perhiasan, toko jeroan, supermarket, lan toko online bisa kanthi acak mbagi sawetara pasar.Tanpa diferensiasi, umume produk dadi kompetisi jarak lan rega.Diferensiasi kuwi angel, nanging inti banget.

 

2) Jembar: seri produk nyakup kabeh klompok lan fungsi.Kaos kaki lanang, kaos kaki wanita lan kaos kaki bocah;Kaos kaki fungsional, kaos kaki bisnis, kaos kaki olahraga, kaos kaki kapal;Kaos kaki lan kaos kaki kudu ditutupi.Njupuk pasar massal, kita kudu ngrebut saham saka pasar kaos kaki sing kasebar banget, lan ora perlu reposition ing pasar sing luwih akeh.

3) Ngadhepi pasar massal.Rega eceran ora kudu dhuwur banget, supaya bisa tekan klompok konsumen sing paling jembar.

Rega sing dhuwur ngunggahake ambang tuku, sing uga bakal dadi pasar khusus.Lan nganyarke konsumsi ora mung produk sing luwih apik lan rega sing luwih dhuwur;Iki uga rega sing padha lan produk sing luwih apik.Ing pasar massal, persepsi daya produk luwih jelas.

4) Loro-lorone online lan offline bisa bebarengan.Mung siji saluran e-commerce utawa offline ora bisa mbentuk loop tertutup merek ing atine konsumen.Utamane, kita kudu menehi perhatian marang saluran offline, sing bisa ditambah karo saluran sirkulasi tradisional;Nalika mbukak counter lan toko ing bunderan bisnis kanthi lalu lintas offline gedhe, model bisa digawe luwih entheng, lan atrium utawa toko cilik kanthi sewa kurang bisa dipilih.

Fokus dina iki

115 Perusahaan Zhuji kanthi kawicaksanan [detail]

115 Perusahaan Zhuji nyapu Shanghai kanthi intelijen lan inovasi

Dianjurake pameran

Sino Kamboja tekstil lan Garment Industry Symposium dianakaké ing Phnom Penh

Tanggal 8 April, sun Ruizhe, Presiden Federasi Industri Tekstil China, mimpin perusahaan tekstil lan garmen China ngunjungi Kamboja lan nganakake rapat ing Phnom Penh [detail]

"Sabuk lan Dalan" wis dadi fokus investasi jaban rangkah ing industri tekstil China

Zhejiang nampilake kinerja ekonomi ing separo pisanan taun kanthi tembung "stabilitas" ing sirah

Ing 2019, sox.com ngluncurake tata letak strategis offline

Survei musim semi saka Asosiasi Mesin Tekstil China: limang kategori mesin tekstil


Wektu kirim: Sep-07-2022