Amerika Serikat asring main "kertu Xin Jiang", sing ndadekake perusahaan lokal Amerika sambat terus-terusan.

Ing taun-taun pungkasan, sisih AS ora nggatekake kasunyatan kasebut lan nggawe ngapusi "kerja paksa" ing Xinjiang, China, lan nggunakake apa sing diarani "kerja paksa" minangka alesan kanggo ngukum lan nyuda perusahaan sing relevan.Sisih AS kerep main "kertu Xinjiang", ora nggatekake hubungan sing cedhak karo rantai industri global lan kapentingan konsumen Amerika, sing ndadekake akeh perusahaan lokal AS sing kena sanksi terus-terusan sambat.

Pamrentah AS pungkasan kanthi sregep nggawe palsu sing diarani Xinjiang "kerja paksa".Ing wulan Juni 2020, pamrentah Trump nandatangani apa sing diarani "Undhang-undhang Kebijakan Hak Asasi Manusia Uighur 2020" dadi undang-undang, banjur ngenalake sanksi.Biro Perlindhungan Bea Cukai lan Perbatasan AS wis nerbitake "pesenan penahanan sementara" kaping pirang-pirang kanggo nahan fotovoltaik, katun, sandhangan tekstil lan produk elektronik sing diprodhuksi dening perusahaan ing Xinjiang.

Pamrentah AS saiki terus nggedhekake ruang lingkup sanksi, lan ing pungkasan taun 2021, bakal nyetujoni sing diarani "Undhang-undhang Pencegahan Buruh Paksa Uighur" dadi hukum.Angger-anggering Toret dileksanakake tanggal 21 Juni taun iki, nganggep yen kabeh produk sing diprodhuksi ing Xinjiang minangka produk "kerja paksa", lan nglarang impor produk sing ana hubungane karo Xinjiang.

Dampak negatif saka kerep muter "kertu Xinjiang" dening Amerika Serikat wis nyebar menyang akeh industri ing Amerika Serikat.Miturut situs web Komisi Sekuritas lan Bursa Amerika Serikat, wiwit Februari taun iki, 16 perusahaan sing kadhaptar ing Amerika Serikat wis ngetokake tandha-tandha risiko babagan dampak negatif saka tumindak Xinjiang ing kinerja.Perusahaan kasebut melu ritel, otomotif, energi anyar, piranti medis lan industri liyane.

Antarane wong-wong mau, impact ing industri solar utamané serius.Sean Honkler, CEO FTC Solar, ujar manawa "perintah penahanan sementara" sacara signifikan nyegah impor modul fotovoltaik, sing nyebabake larangan utawa malah penundaan produksi lan pengiriman perusahaan sing relevan, lan mbatesi pangembangan industri fotovoltaik AS. .

Miturut analisis Norwegian Lustad Energy Company, wiwitane dikarepake Amerika Serikat bakal nambah kapasitas pembangkit tenaga surya kanthi 27 GW (1 GW yaiku 1 milyar watt) ing taun 2022. Nanging, amarga pengaruh anti-dumping lan investigasi countervailing dening Departemen Perdagangan AS, penahanan barang dening departemen manajemen tapel wates, lan mundhake biaya modul solar, nambah nyata ing kapasitas pembangkit tenaga surya AS taun iki mung 10 GW.

Xinjiang minangka salah sawijining wilayah penghasil katun sing paling penting ing donya, lan larangan saka pamrentah AS ndadekake industri tekstil lokal kanthi resiko gedhe.Dillard Co., Ltd., pengecer AS, ujar manawa "perintah penahanan sementara" pamrentah AS bakal mengaruhi rantai pasokan global, kalebu produk katun perusahaan.Legislasi kanggo nyegah impor saka Xinjiang kanthi lengkap bisa nyebabake mundhake biaya komoditas lan nyebabake bathi perusahaan.

Pabrikan kendaraan listrik Amerika Lucid Group uga ngelingake kaping pirang-pirang yen tumindak sing ana gandhengane karo Xinjiang bisa uga mbatesi impor aksesoris elektronik, ekstrak mineral, kain lan produk energi sing bisa dianyari, sing bakal duwe pengaruh negatif sing signifikan ing rantai industri, kontrol biaya lan operasi.

Jeffrey Kessler, partner saka Weikaiping Heerde Law Firm, ngandika bubar sing Bill related Xinjiang isine sawetara saka sudhut wilayah lan akeh bakal ngganggu bisnis impor saka Enterprises Amérika saka China.


Wektu kirim: Sep-15-2022