Yagene luwih becik turu ing kaos kaki?Apa wong Jepang urip luwih suwe amarga kaos kaki?

Nalika nerangake kaos kaki, iku ngelingaken kita ing tetanggan Jepang.Jepang saiki populasi paling gedhé umur dawa ing donya, Jepang kanggo jurusan katresnan kanggo kaos kaki, bisa dianggep minangka mlaku taun-babak.Dadi apa kaos kaki "sihir" iki kudu ditindakake kanthi umur dawa ing Jepang, kajaba mbantu sampeyan turu?

Apa sebabe wong Jepang urip luwih dawa?
Rata-rata pangarep-arep urip wong Jepang wis tekan 83,7 taun, nyetel rekor donya kanggo umur dawa wong tuwa.Jepang minangka negara cilik kanthi gunggung populasi udakara 120 yuta, nanging wong tuwa sing umure 100 taun utawa luwih kira-kira 86.000.Kanako Tanaka, 118, Jepang, mecah Rekor Dunia Guinness minangka wong paling tuwa ing donya ing taun 2019.

Wong Jepang nggatekake diet sing entheng, sehat, kolokasi daging lan sayuran, wong Tionghoa nganggep "mangan 80% kenyang, ora perlu golek dhokter", nanging nalika teka ing Jepang, dheweke mikir "mangan 6% kenyang" , sing wis dadi kebiasaan mangan wong Jepang sing umure wis tuwa.

Tumrap anggenipun anggenipun ngantuk, pamrentah Jepang nyengkuyung para buruh supados turu paling ora wolung jam sedina, dene para pensiunan lan bocah-bocah bisa udakara sanga.Nanging ing negara kita, umume wong enom wis biasa turu, tekanan urip lan kerja, nyebabake insomnia saya tambah serius.Sanadyan akeh wong sing bisa turu awal, dheweke kerep banget ngimpi utawa turu kanthi entheng nganti kaya-kaya lagi tangi.

Ing Jepang turu uga, ora bisa nindakake tanpa babak taun nyandhang kaos kaki, Japanese nyandhang kaos kaki ora mung kanggo tetep anget, liyane supaya sikil ing negara anget, ningkataké sirkulasi getih, nanging uga kanggo supaya akèh penyakit.

Dadi kaos kaki cilik, pancen bisa mbantu sampeyan turu?
Umume wong biasane nyopot kaos kaki sadurunge turu ing wayah wengi, mikir yen njupuk kaos kaki kanggo turu bisa ngendhokke otot sikil.Ing kahanan sing nyaman, dheweke bisa nambah kualitas turu.Nanging, ing studi sing diterbitake ing jurnal Amerika, asil eksperimen dening dokter mbantah gagasan iki, nuduhake yen suhu sikil ana hubungane karo kualitas turu.

Ing wiwitan eksperimen, para peneliti ngrekrut akeh sukarelawan saka masyarakat lan dibagi dadi rong kelompok: siji klompok turu nganggo kaos kaki lan klompok liyane turu tanpa kaos kaki.Lumantar data panaliten kasebut, ditemokake yen wong sing turu nganggo kaos kaki ing wayah wengi umume luwih gampang keturon tinimbang wong sing ora nganggo kaos kaki, lan yen wis turu, dheweke ora kerep tangi.

Kita teka ing kesimpulan iki amarga suhu awak normal kira-kira 37 ℃.Ing wayah awan, nalika kita mlaku-mlaku, ngombe banyu panas lan olah raga, suhu awak saya mundhak, nanging sawise sore, nalika suhu mudhun, suhu awak uga mudhun.

Dadi, sadurunge sampeyan turu, suhu awak bisa uga ana ing titik paling sithik.Ing wektu iki, anggere sampeyan nganggo kaos kaki, awak bakal mboko sithik dadi anget, tekan suhu turu sing paling cocok saka 16 ℃ ~ 20 ℃, banjur bakal gampang turu.

Sikil minangka salah sawijining bagian saraf awak manungsa sing paling padhet, yen sampeyan ora nggatekake perlindungan ing urip, bakal akeh penyakit, saliyane ing tlapak sikil lan mukosa pernapasan, uga ana. sambungan syaraf, supaya sikil kadhemen, iku kamungkinan kanggo nimbulaké vasospasm kadhemen lan gastrointestinal.Mula, luwih becik nganggo kaos kaki nalika turu supaya tetep anget.

Dadi, apa gunane nganggo kaos kaki ing amben kajaba turu?
Nyegah sing efektif saka sikil atlet.Kaos kaki, minangka isolasi ing antarane sikil lan sepatu, bisa kanthi efektif nyerep kringet lan ngilangi mambu.Yen sampeyan ora nganggo kaos kaki lan nganggo sepatu tanpa alas kaki, sampeyan ora mung nganggo sikil nalika mlaku-mlaku, nanging uga nyebabake kulit abang lan gatal ing sikilmu.

Utamane ing mangsa panas, nalika mlaku ing sikil loro, gampang banget kringet.Kulit direndhem ing kringet, sing bakal nyepetake pertumbuhan bakteri, saéngga bisa nyebabake sikil atlet.

Ngapikake tumit sing pecah.Tumit retak ing musim gugur lan mangsa, sing paling umum, aja takon lanang lan wadon, enom lan tuwa, ana alangan kasebut, kutikula tumit utamane gampang garing, ditambah karo pori-pori permukaan kulit tumit kanggo nyerep. banyu, kutikula long-term akumulasi, ana bakal retak, retak.

Kanggo ngindhari kahanan iki, sampeyan bisa nyelehake kaos kaki sawise nglangi ing wayah sore, nganti sawetara, sampeyan bisa njaga sikilmu ing kahanan sing lembab, nanging uga nyuda kacepetan mundhut banyu ing sikilmu.

 


Wektu kirim: Nov-23-2022